Lefkas



  • FIRST MINUTE POPUSTI na Mediteranu in ob Rdečem morju do 2.000 €/prijavo za rezervacije do 31. 3. 2024.

    S čarter poleti iz Ljubljane na 17 destinacij.



    ✓ OTROCI POČITNIKUJEJO ŽE OD 299 €

    ✓ GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

    ✓ GARANCIJA FIKSNE CENE GORIVA za 10€/osebo

    ✓ GARANCIJA SEDEŽEV SKUPAJ (NA LETALU)

    ✓ BREZPLAČNA SPREMEMBA REZERVACIJE DO 30.4.

    ✓ 2% GOTOVINSKI POPUST

    ✓ PLAČILO NA 12 OBROKOV

    ✓ ORGANIZIRANI PREVOZI NA LETALIŠČE

    PRELISTAJTE KATALOG ZA MEDITERAN IN SI POGLEJTE PREOSTALE UGODNOSTI - KLIK

Otok najlepših plaž

Nekaj magičnega je na Lefkasu. Ko enkrat obiščete otok najlepših plaž Mediterana, ga lahko pozabite, toda pride čas, ko si ne morete kaj, da ne bi pomislili na nebeško modrino Jonskega morja, sijočo belino peska, pokrajino neukročenih zelenih planjav, oljčnih gajev, vodnih izvirov in rodovitnih dolin. To je otok, ki mu turistični vrvež še ni prišel do živega. Otok, ki je ljubljenec »grkofilov«, raziskovalcev in hedonistov.

 

Zakaj na Lefkas?

Na Lefkasu vam prav nikoli ne bo dolgčas: ta dramatičen otok vam bo ponudil nepozabne razglede, zelene doline, visoke gore, plaže, o katerih ste sanjali, vasi kot iz pravljice in svetovljansko glavno mesto z eno najmodernejših marin Mediterana. Lefkas je znan po neverjetni pokrajini in eksotičnem morju. Na otoku je nekaj najlepših plaž v sredozemskem morju. Mnogi samotni peščeni zalivi, dolge zlate plaže in čudovita obala se raztezajo okoli celotnega otoka. Prebivalci Lefkasa so znani po svoji gostoljubnosti in velikodušnosti. Z vami bodo delili veselje do največje ljubezni – hrane, morja in druženja.

 

Namigi za doživetja

  • Samostan Panagia Faneromeni je najbolj pomemben verski center na otoku. Stoji na hribu nad glavnim mestom in ponuja neverjeten pogled na sever in v notranjost otoka.

  • Vas Agios Nikitas je obmorska vasica, ki se razprostira okoli umirjenega zaliva in ponuja odlične pogoje za ribolov. Je najbolj slikovito obalno mestece na Lefkasu z ozkimi, cvetočimi ulicami.

  • Lefkas je s celino povezan le z ozkim mostom, zato je odlično izhodišče za potepe v okolico. Tam se podajte v Meteore, dolino spektakularnih visečih samostanov.

Dodatni ogledi in izleti

 
ODISEJEVA POMORSKA AVANTURA
Na tem izletu boste začeli verjeti v čudeže! Bolj, ko se bomo oddaljevali od obale Lefkasa, bolj se vam bo zdelo verjetno, da je največji antični pomorščak Odisej oživel. Pluli bomo s starogrškim izumom – originalnim modelom Odisejeve barke, njen lastnik pa bo vsake toliko zatrobil v veliko školjčno lupino. Na tem čudovitem križarjenju bomo spoznali najbližje sosednje otoke. Pravljični Meganissi nas bo očaral s svojo slikovito vasico Spartohori in osupljivimi razgledi. Okopali se bomo v deviškem zalivu, si kot pravi morjeplovci privoščili obilno kosilo in točili sladko domače vino iz amfor. Nato bomo pokukali na svetovno razvpit privatni otok Scorpios. Gotovo se spomnite ljubezenskih podvigov enega najslavnejših Grkov, ladijskega mogotca Aristotelisa Onassisa, ki je zlomil srce veliki operni divi Marii Callas in se poročil z brhko Jackie Kennedy. V zalivu Jackie Kennedy bomo lahko skočili v vodo in po legendi takoj dobili bolj žameten glas. Počasi bomo mimo Madourija, rojstnega otoka enega najboljših grških poetov, z ugodnim vetrom v jadrih pripluli nazaj v Nidri.
KRIŽARJENJE DO SONČNEGA ZAHODA IN ZVEZD
Najbolj romantična plovba, kar si jih lahko zamislite! Od obale bomo odrinili proti sončnemu zahodu na večerno gostijo boga sonca Helija. Samo pravi Grki znajo znanost o zvezdah in planetih čudovito prepletati z mitologijo. Sprostili se bomo s plavanjem v nežni večerni svetlobi in počakali, da Sončev kralj zaspi na mehki postelji Okeana, uživali bomo v tipičnih grških dobrotah na krovu, zasanjano strmeli v naša ozvezdja in prisluhnili prelepim zgodbam o njihovem skrivnem življenju.

ČUDOVITA LEFKADA
Raziščimo skupaj vse kotičke glavnega mesta Lefkasa in se sprehodimo po ozkih ulicah s tradicionalnimi lesenimi hišami. Odkrivali bomo cerkve z mojstrsko izrezljanimi ikonostasi in veličastnimi freskami. Mesto je polno tradicionalnih trgovinic in tavern, ki čakajo na radovedne poglede in lačne želodce. Naučili se bomo obrednega pitja grške kavice in si privoščili obvezno »volto« (večerni sprehod) do pristanišča, kjer bomo uživali v sončnem zahodu.
IZLET NA KEFALONIJO IN ITAKO
Celodnevno križarjenje med večjimi Jonskimi otoki z edinstveno priložnostjo zaplavati v kristalno modrih vodah slavne plaže Egremni. Kosilo si bomo lahko privoščili v slikoviti in najlepši vasici Fiskardo na Kefaloniji. Ogledali si bomo Odisejevo deželo, Itako, s postankom na eni izmed najlepših plaž na otoku. Vračali se bomo med vzhodno obalo Lefkasa in otokom Meganissi, kjer je mogoče še zadnje kopanje na otoku Scorpios.
VONJ PO MORJU, BORIH IN TRADICIJI
V glavnem mestu otoka si bomo vzeli čas za postanek na glavnem trgu in obisk arheološkega muzeja. Ogledali si bomo tudi samostan Faneromeni, kjer bomo preleteli zgodovino otoka in pobližje spoznali tradicijo otočanov. Nato se bomo zapeljali na plažo Kathisma na zahodu otoka, kjer bo čas za kopanje in slasten prigrizek. Nadaljevali bomo po čudoviti obalni cesti, kjer vam bo jemalo dih ob pogledu na strmo padajoče pečine in deviško lepe plaže. Oglede boste zaključili v vasici Vassiliki, kjer se bomo lahko sprehodili po prikupni promenadi in si ogledali surf center.
GRŠKI VEČER
Z ladjico se odpravimo na sosednji otok Meganissi in doživite pravi grški večer s tradicionalno grško hrano, glasbo in plesom, v najbolj pristni grški taverni. Večer, poln grške kulture, prežet z izvrstno grško kulinariko v tradicionalnem grškem duhu.

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

Destinacije na Lefkas