Kefalonija



  • FIRST MINUTE POPUSTI na Mediteranu in ob Rdečem morju do 2.000 €/prijavo za rezervacije do 30. 4. 2024.

    S čarter poleti iz Ljubljane na 17 destinacij.



    ✓ OTROCI POČITNIKUJEJO ŽE OD 299 €

    ✓ GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

    ✓ GARANCIJA FIKSNE CENE GORIVA za 10€/osebo

    ✓ GARANCIJA SEDEŽEV SKUPAJ (NA LETALU)

    ✓ 2% GOTOVINSKI POPUST

    ✓ PLAČILO NA DO 84 OBROKOV

    ✓ ORGANIZIRANI PREVOZI NA LETALIŠČE

    PRELISTAJTE KATALOG ZA MEDITERAN IN SI POGLEJTE PREOSTALE UGODNOSTI - KLIK

    ✓ POSEBNE CENE ZA PARKIRANJE NA LETALIŠČU

Za ljubitelje prave Grčije

Kefalonijo so uvrstili med deset najlepših turističnih ciljev sveta, Nicolas Cage in Penelope Cruz pa sta jo povzdignila v ikoničen otok v filmu po romanu Corellijeva mandolina. Kljub temu otok visokih gora, prostranih gozdov, dišečih nasadov in najlepših plaž Mediterana nikoli ni zaplul v množični turizem. Nasprotno. Ostaja tradicionalna, z vasmi v gorah in ob morju, kjer čas stoji.

 

Zakaj na Kefalonijo?

Čeprav je Kefalonija večja od vseh drugih Jonskih otokov, ima manj prebivalcev. Samotni gozdovi, gore, jame in klifi so njen divji, prvinski obraz. Kefalonija bo prevzela tako zaprisežene ljubitelje Grčije, ki se boste tu znašli v romantičnem času pred množičnim turističnim razmahom, kot častilce naravnih lepot ali preprosto morja in plaž. Izjemno boste uživali tudi ljubitelji pohodništva. Mnogi pravijo, da tako kristalno vodo in bel pesek, kot sta ob obali Kefalonije, težko doživiš drugje.

 

Namigi za doživetja

  • Iz prestolnice Argostoli se podajte na 2 km dolg sprehod proti severu do starega morskega mlina, ki je nekoč deloval po zelo zanimivem načelu – voda je s sunki valov tekla od morja proti kopnemu in ne obratno, nato pa je s padcem skrbela za naravno električno energijo.

  • Agios Géorgius 10 km južno od Argostolija je srce nekdanje prestolnice Kastro. Mogočni grajski kompleks so začeli graditi v 13. st., Benečani so ga utrdili v 16. st. Mogočno grajsko obzidje je dolgo kar 600 m in ponuja razgled vse do najvišjega vrha Enos.

  • Blizu Agia Effimie v osrednjem delu vzhodne obale Kefalonije je čudovito podzemno jezero Melissani, obkroženo z gozdom. Strop podzemne jame se je nekoč udrl, zato je igra svetlobe in vode še bolj neverjetna. Naj vam vzame dih!

  • Pojdite na večerjo v Fiscardo. Pristanišče na severu otoka, zaradi gurmanskega in užitkarskega naboja obožujejo italijanski gostje. Barvite hiše v tradicionalnem slogu obkrožajo pristanišče in kar kličejo po sprostitvi v kavarnah in restavracijah.



Dodatni ogledi in izleti

 
ROMANTIČNA KEFALONIJA
Dan bomo izkoristili za uživanje na ladji in v morju ter za raziskovanje dveh slikovitih vasi na severnem delu Kefalonije. Naše potovanje pričnemo zjutraj v pristanišču Agia Effimia, od koder se najprej odpravimo v Polis, ki se nahaja na Odsiejevi Itaki, kjer si bomo privoščili skok v morje ali pa se podali na krajši sprehod. Pred našo zadnjo postajo se ustavimo na še eni čudoviti plaži, nato pa se odpravimo v Fiskardo, šarmanto vas, za katero pravijo, da je čudežna, saj je edina, ki je ostala skoraj nepoškodovana v potresu leta 1953. Sledi postanek za kosilo, hkrati pa bo tudi dovolj prostega časa za ogled pristne beneške arhitekture in enega najpomembnejših najdišč na otoku – ostankov rimske grobnice. Naš izlet se zaključi v pristanišču Agia Effimia.
ODISEJEVA ITAKA
Podajmo se skupaj na legendarni Odisejev otok Itako. S Kefalonije nas bo ladja popeljala na bližnjo Itako. Po otoku se popeljemo z avtobusom, s katerim se bomo najprej odpravili v glavno mesto Vathy, ki so ga že v srednjem veku ustanovili pirati, saj jim je mogočni zaliv nudil odlično skrivališče. V mestu bo dovolj prostega časa za obisk arheološkega muzeja ali sprostitev v eni izmed kavarnic ob obali. Pot nadaljujemo proti severnemu delu Itake, od koder se odpira čudovit pogled na okoliške otoke. Pred naslednjim postankom si bomo privoščili še skok v toplo morje. Pot nadaljujemo v Kioni, za mnoge najlepšo vas na otoku. Tam si bomo lahko v eni izmed tavern privoščili kosilo. Nazadnje si ogledamo še slikovito vasico Stavros, ki jo mnogi poznajo zaradi Odiseja in sladice rovani. Nikakor ne smemo izpustiti trga, ki prikazuje Odisejevo potovanje in si privoščiti torte, ki so jo pripravljali že stari Grki. Sledi povratek s trajektom na Kefalonijo.

MANDOLINE KEFALONIJE
Ta izlet je odlična izbira za vse, ki bi radi podrobno raziskali otok, pa tudi za tiste, ki bi si želeli popestriti počitnice. Obiščemo namreč najpomembnejše kraje na otoku. Zjutraj se najprej odpeljemo do prestolnice Argostoli, kjer v pristanišču domujejo želve velikanke caretta-caretta, sledi pa še ogled mestnega središča z glavnim trgom, kjer morate poskusiti pravo grško kavo. Nato se odpravimo do ostankov gradu Agios Georgios. Začetki gradu segajo v 12. stoletje, do leta 1757 pa je bila tu prestolnica otoka. Danes je v vasi ob gradu tudi spominska plošča slovenskim vojakom, ki so se tu borili med 2. svetovno vojno. Naš naslednji postanek bo v dolini Omala, ki je znana po odličnem lokalnem vinu robola in po samostanu svetega Gerasima. Ogledali si bomo tako samostan kot vinsko klet ter poskusili različna vina. Pot nas bo vodila še v osrčje Kefalonije. Obiščemo Zmajeva usta oziroma jamo Drogarati, ki se ponaša s tisočletnimi kapniki in odlično akustiko. Osupnilo nas bo tudi modro srce otoka ali jama z jezerom Melissani. Nekoč se je strop jame udrl in sončnim žarkom odprl pot do podzemnega jezera, ki predvsem v popoldanskih urah obiskovalcem ponuja nepozabne podobe. Postanek za kosilo bo v idilični taverni ob izviru vodnega toka, ki je dolga stoletja buril človeško domišljijo.
NEDOSTOPNA KEFALONIJA
Podali se bomo na plaže, ki so dostopne le z ladjo. Zjutraj se bomo vkrcali na ladjico Lady O, ki nas bo najprej zapeljala po zalivu med Lixourijem in Argostolijem, nato pa do ene izmed mnogih čudovitih plaž s kristalno čisto vodo, do katere z avtom ne moremo priti. Za kopanje in sončenje si bomo privoščili postanek, med katerim vas bo posadka razvajala tudi na plaži. Nato se bomo odpravili proti otoku Vardiani, kjer stojita majhna cerkev in svetilnik, poleg razgibane obale in lepega razgleda pa vas bo navdušila tudi razbitina ruske ladje. Raziskovanju otoka bo sledilo kosilo na plaži, nato pa bomo imeli dovolj časa za plavanje in vodne aktivnosti.


REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM